Usi garaj / Rulouri din aluminiu

Usi garaj rulou

Lamele de 77 mm

rulouri exterioare

  Folosind usi de garaj cu lamele din aluminiu de 77 mm, utilizatorul alege una dintre cele mai potrivite solutii pentru inchiderea unui spatiu anexa cu importanta in cadrul unei constructii. Solutia gasita pentru a conferi cea mai buna izolare termica, rigiditate si durabilitate in timp lamelelor din aluminiu a fost umplerea lor cu spuma poliuretanica. Aceasta compozitie, plasata intre lamelele de aluminiu, da usii de garaj tip rulou o rezistenta foarte mare la eventuali factori externi nocivi, oferind, totodata, si o siguranta antiefractie mult sporita.

  Greutatea acestui tip de usi de garaj nu permite actionarea lor manuala, astfel incat se monteaza doar in varianta motorizata. Sunt actionate cu ajutorul unui mic motoras, care dispune de intrerupator si telecomanda.

  Clientii au posibilitatea de a solicita inserarea in cadrul acestor usi de garaj a unor gemulete, care sa permita patrunderea luminii in spatiul inchis, sau a unor fante de aerisire, prin care sa se realizeze ventilarea corespunzatoare a spatiului in cauza. Flexibilitatea comenzilor in cazul acestuit tip de usi de garaj se refera si la posibilitatea alegerii culorii dorite de utilizatorul final sau a acelui tip de aspect care sa se armonizeze cu restul constructiei din care va face parte, putandu-se adapta cu succes atat unui stil modern, cat si unuia clasic.

  De asemenea, pentru o utilizare in conditii optime, usile tip rulou se pot monta cu succes pe goluri de dimensiuni cuprinse intre 1,5-3,5 m latime, respectiv 1,5-2,8 m inaltime. In cazul unor goluri cu inaltimi de peste 2,5 m, latimea maxima a usii nu poate depasi 3 m.

Lamele de 55 mm

falcon-market-iasi-tigla-metalica-iasi-tabla-cutata-iasi-usi-garaj.jpg

  Usile de garaj tip rulou, cu lamele de 55mm, au aceleasi calitati ca si cele cu lamele de 77 mm, in termeni de izolare termica, rigiditate, durabilitate si siguranta antiefractie. Lamelele sunt, de asemenea, umplute cu spuma poliuretanica, fapt ce confera calitatile mai sus mentionate.

  Acest tip de usi poate fi actionat si manual, insa exista si posibilitatea motorizarii, cu intrerupator si telecomanda.

  Aceleasi posibilitati de personalizare exista si in cazul usilor de garaj tip rulou cu lamele de 55 mm: inserarea de gemulete pentru luminozitate sporita si a fantelor de aerisire, multiple culori si imitatii de lemn, multiple posibilitati de adaptare la tipologii arhitecturale clasice sau moderne.

  Pentru operabilitate optima, se recomanda montaj pe goluri cuprinse intre 1,5 -3,5 m latime si 1,5-2,8 m inaltime. Pentru dimensiuni peste 2,5 m, latimea maxima este de 3 m.

Gama de culori

falcon-market-iasi-tigla-metalica-iasi-tabla-cutata-iasi-usi-garaj.jpg

Usi garaj sectionale

falcon-market-iasi-tigla-metalica-iasi-tabla-cutata-iasi-usi-garaj.jpg
falcon-market-iasi-tigla-metalica-iasi-tabla-cutata-iasi-usi-garaj.jpg
falcon-market-iasi-tigla-metalica-iasi-tabla-cutata-iasi-usi.jpg
falcon-market-iasi-tigla-metalica-iasi-tabla-cutata-iasi-usi-garaj.jpg

Rulouri din aluminiu

falcon-market-iasi-tigla-metalica-iasi-tabla-cutata-iasi-rulou.jpg

Pentru rulouri din aluminiu, culorile standard sunt alb, maro sau gri, cu accesorii potrivite. Pentru variantele cu imitatii de lemn, gen stejar auriu, nuc sau mahon, cu caseta, picioare si lamela inchidere, pretul se majoreaza cu aproximativ 30%, iar capacele imitatie de lemn, inseamna un plus de 20 euro/rulou.

Detalii tehnice:

De regula, caseta si accesoriile de montaj sunt albe sau maro. Caseta, ca si piciorul si capacele, sunt din aluminiu. Grosimea casetei este de 0,90 mm, piciorul prezinta un canal dublu, iar dimensiunile sale sunt de 40x53mm. Capacele au 0,16 sau 0,18 m, in functie de grosimea ruloului.

Latimea lamelelor este de 39 mm, iar grosimea de 6 mm, fiind umplute in interior cu spuma poliuretanica.

Rulourile sunt actionate cu ajutorul unui snur, din interior, astfel incat instalarea unor astfel de dispozitive necesita perforarea tamplariei. Gaura trebuie sa aiba cam 10 mm, pentru a permite o actionare facila a snurului. Plasa si lamelele se bucura de functionalitate separata, insa folosesc aceleasi accesorii (caseta si picioare). Nu se pot instala mai multe rulouri intr-o singura caseta.

Atentionari speciale:

– In cazul in care clientul solicita rulouri de peste 3 m, trebuie sa stie ca actionarea acestora este posibila doar prin manivela sau prin automatizare cu motor.

– Pentru montarea unui rulou aplicat este necesara gaurirea tamplariei in mai multe locuri, pentru fixarea picioruui, pentru snur, etc. Sunt necesare cam 9 gauri, pentru montajul acestui tip de rulou (4/6 pentru fixarea in suruburi a piciorului,numarul gaurilor depinzand, in acest caz, de inaltimea ferestrei, o gaura de trecere a snurului, 2 pentru prinderea in suruburi a automatului snur care se monteaza in interior)

Avantaje:

–  o buna protectie solara
–  manevrare usoara
–  garnituri si perii de etansare
–  profil de inchidere a covorului din aluminium
–  design elegant
–  rezistenta ridicata la rafale de –  vant puternice
–  rezistenta sporita antiefractie
–  durata lunga de utilizare
–  posibilitatea executarii in nuanta profilului de tamplarie (inclusiv imitatii lemn)

Gama de culori

falcon-market-iasi-tigla-metalica-iasi-tabla-cutata-iasi-usi-garaj.jpg

Specificatii tehnice usi garaj

  • izolatia termica a usii de garaj este de 0,51 Watt/mp*K pentru panouri si 0.9 Watt/ mp *K pentru usa pietonala incastrata;
  • panourile (cu pereti dubli) au o grosime de 42 mm, sunt din otel zincat galvanizat de 0,5 mm si sunt umplute sub presiune cu spuma poliuretanica neinflamabila
  • finisajele panourilor pot fi in mai multe variante: stucco, woodgrain, microrib si lis;
  • culori standard disponibile: alb, maro, gri argintiu, gri antracit, albastru si rosu;
  • panourile usilor sectionale sunt disponibile in doua inaltimi: 495 mm si 615 mm;
  • feroneria este din otel galvanizat cu o grosime 2,0 mm.

De ce usile pentru garaj reprezinta o alegere sigura?

Pe langa faptul ca sunt estetice si ofera siguranta, usile pentru garaj sectionale de la Denka Doors au numeroase beneficii menite sa va protejeze si sa ofere confort:

  • sistemul de culisare verticala nu afecteaza spatiul din jurul usii, lasand posibilitatea valorificarii spatiului existent;
  • rezistenta la intruziuni si factori naturali (caldura/ frig, noxe, gaze corozive);
  • actionarea usii poate fi manuala sau electrica (actionare electrica cu telecomanda, panou de comanda, buton wirless foarte usor de manevrat);
  • usile sunt silentioase datorita sistemelor speciale (role) de culisare cu rulmenti;
  • au durata foarte mare de utilizare.

Functii optionale pentru usi garaj

In functie de preferinte, zona geografica sau de scopul utilizarii acestor usi, Denka Doors Iasi va pune la dispozitie urmatoarele accesorii pentru usi de garaj:

  • ferestre incastrate cu rama din PVC;
  • grile de ventilatie;
  • aplicatii din inox, in diferite forme;
  • usa pietonala cu prag si rama din aluminiu vopsita in culoarea panourilor sandwich;
  • panou dublu vitrat cu rama din aluminiu pentru iluminarea spatiului interior;
  • deblocator exterior pentru varianta de actionare automata.

Tipuri de panouri usi garaj

Modelele SINGLE, MULTI, FLAT, BLOCKS sunt tratate eficient si protejate impotriva ruginii. Materialul zincat la cald cu strat de baza pe ambele fete, vopsit poliesteric, lasa apa sa se scurga fara probleme, indiferent de textura suprafetelor.

Un raspuns clar la intrebarea „Cum intretin o usa de garaj?” poate fi elaborat in cateva etape principale. Si anume:

Verificarea usii de garaj

O inspectie din cand in cand a arcurilor, cablurilor, rolelor usii de garaj este un loc minunat pentru a incepe. Cauta semne de uzura sau componente deteriorate sau rupte. Verifica prinderile (suruburile si niturile) si, acolo unde poti, strange-le usor, in caz ca sunt slabite, sau anunta echipa de service.

Un tehnician calificat de service pentru usi de garaj ar trebui sa se ocupe de sarcinile mai complicate.

O usa de garaj mentinuta necorespunzator poate cauza aparitia zgomotului, un semn ca usa de garaj nu este suficient lubrifiata, ceea ce ar putea duce la deteriorari mai grave ulterior. Din fericire, cu intretinere si lubrifiere corespunzatoare, poti preveni zgomotul si poti prelungi durata de viata a usii de garaj

Lubrifiza periodic balamalele si rolele (cere detalii despre uleiul lubrifiant de la furnizorul usii). Atunci cand usa este inchisa, rolele trebuie sa se poata roti usor cu mana. In cazul in care se rotesc mai greu trbuie sa anunti echipa de service.

Verificarea si testarea lunara a dispozitivului de deschidere automata poate preveni vatamarile grave si pagubele materiale. Operarea necorespunzatoare si permiterea copiilor sa se joace sau sa utilizeze comenzile de deschidere a usii de garaj sunt situatii periculoase.

Cateva masuri de precautie simple te pot proteja impotriva potentialelor vatamari.

Curatarea usii de garaj

Curata panourile usii de garaj in mod regulat folosind un detergent slab si o perie moale. Acest lucru va elimina substantele chimice sau murdaria corosiva de pe usa, care ar putea impiedica functionarea acesteia.

In plus, curatarea iti permite sa vezi daca are nevoie de reparatii. Curata piesele cu o carpa umeda.

Daca s-au depus impuritati pe sinele de culisare (praf, moloz etc.), curata-le cu atentie. Asigura-te ca nu exista ramasite de resturi in piese care sa blocheze rolele. Curata si verifica integritatea chederelor de etansare.

Curata partile vitrate (geamuri plexiglas) numai cu carpa umezita, moale, pentru a nu le zgaria iar partile de aluminiu cu substante necorozive.

Acorda o mare atentie la motor: ai grija ca acesta sa nu fie atins de apa. In cazul in care apa a patruns in zona motorului, deconecteaza imediat de la reteaua de alimentare electrica si anunta echipa de service.

Nici pe sine sau pe rolele de culisare nu trebuie sa ramana apa.

Urmareste si asculta usa in exploatare

Problemele cu usa de garaj si cu dispozitivul de deschidere automata sunt adesea transpuse in miscari ciudate si sunete ambigue.

O usa de garaj bine intretinuta, bine reglata, este relativ linistita cand se misca in sus si in jos si nu ar trebui sa vezi probleme in miscare. Uita-te la ambele parti ale sistemului – arcuri, scripeti si cabluri – si asigura-te ca arata simetric.

Daca usa de garaj nu este echilibrata, motorul portii garajului va trebui sa depuna un efort mai mare si sa lucreze mai mult. Usa ar trebui sa fie atat de bine echilibrata incat sa fie necesare doar de cateva kilograme forta pentru a o ridica.

Testeza acest lucru ridicand manual usa pana la jumatate. Ar trebui sa ramana in pozitie fara ajutor. Daca nu, este echilibrata necorespunzator.

Usa de garaj a inghetat?

Se intampla in zilele cele mai reci ale anului cand ai cea mai mare nevoie si apreciezi confortul de a deschide si inchide rapid usa de la garaj. Din pacate, sunt zile cand frigul si umiditatea se combina si fac acest lucru dificil.

Usile de la garaj se pot lipi de podeaua garajului. Uneori este un strat minor de gheata intre cele doua care poate fi rupt la deschidere.

Daca nu, foloseste un tun de caldura pentru a topi gheata sau produse standard de decongelare. Ai grija sa nu deteriorezi usa folosind o lopata sau ceva similar.

Odata deschisa, curata orice urma de apa, gheata sau zapada de la fata locului si de pe podeaua garajului. In acest fel, ar trebui sa poti deschide usa si data viitoare cand ai nevoie de ea.

O ușă de garaj iși pune amprenta semnificativ asupra designului casei, protejează incinta garajului de factorii climatici și trebuie să își păstreze caracteristicile o perioadă îndelungată.

Dacă pentru un garaj neîncălzit și fără pretenții de securitate se pot folosi uși basculante sau uși rulou, pentru garajele încălzite sau cele care necesită protecție la efracție ușa secțională este soluția corectă.

Iată cele mai cunoscute tipuri de uși de garaj:
→ Ușa basculantă: este cea mai accesibila solutie ca si cost, economica ca spatii tehnologice necesare, dar fara izolare termica, cu rezistenta redusa la efractie si livrabila in dimensiuni standardizate;


→ Ușa rulou: are marele avantaj ca se roluieste intr-o caseta de cca 30x30cm deasupra golului, dar si o intreaga lista de dezavantaje: protectie slaba la efractie, izolare termica redusa, sensibila la gheata, frecare intre lamele, scumpa daca este echipata conform normativelor;


→ Ușa culisantă după colț: datorita costului ridicat, al etansarii nu foarte bune si a existentei sinei in pardoseala, reprezinta o solutie tehnica de nisa, aleasa doar ca ultima solutie;


→ Ușa secțională: ofera izolare termica, varietate mare de optiuni de design, durabilitate, posibilitatea dotarii cu usa pietonala, posibilitatea dotarii cu elemente vitrate.

Supraoferta de pe piata a dus la o presiune pe cost si la compromisuri de calitate, facand alegerea mai greoaie. Pentru a nu avea surprize, este necesara vizionarea echipamentelor in showroom sau alegerea unui brand consacrat.

Pozitia garajului poate influenta achizitia unei usi de garaj
Daca garajul dumneavoastra este neincalzit si undeva in plan secundar, probabil ca usa basculanta sau usa rulou sunt optime.

Daca garajul face corp comun cu casa si este incalzit, acordati mai multa atentie usii sectionale de garaj: izolarea termica, etansarea, durabilitatea produsului, finisajul, silentiozitatea rularii sunt extrem de importante pentru un produs cu perioada mare de viata.

Daca usa de garaj este la fatada casei si intrarea se face direct din strada, atunci viteza de deschiere si siguranta antiefractie sunt doi facturi suplimentari de care trebuie sa tineti cont.

Izolatia termica este principalul indicator in evaluarea unei usi sectionale. Evaluati intotdeauna coeficientul de transfer termic pentru intreaga usa (care tine cont de toate pierderile pe la muchii), iar acesta sa nu fie estimat, ci sa fie certificat de un institut specializat.

Usa de garaj se monteaza pe structura de rezistenta a casei. Orice vibratie de functionare se transmite prin pereti. Daca o usa de garaj zgomotoasa ziua nu deranjeaza, noaptea cu siguranta o va face.

O usa fabricata manual, masurata cu ruleta, insemnata cu creionul si ajustata “la ochi” nu va functiona niciodata ca o usa realizata intr-un proces complet automatizat unde preciziile sunt foarte mari.

Inca un aspect important: calitatea vopselei usii, mai ales pentru usile care stau in soare. Cautati intotdeauna ca usa sa fie vopsita cu vopsea poliuretanica chiar si pentru usile cu decor lemn si niciodata colantata.

Solicitati furnizorului sa va arate o usa de garaj similara cu o vechime de minim 5 ani, expusa razelor soarelui.

Accesul pietonal
Usile sectionale sunt singurele (cu mici exceptii) care pot fi prevazute cu usa pietonala incorporata.
HINT: Verificati calitatea executiei ramei usii pietonale; comparati 3-4 furnizori inainte de achizitie.

In cazul in care usa sectionala este automatizata, usa pietonala trebuie sa fie prevazuta cu un intrerupator de siguranta; acesta opreste imediat motorul daca usa este accidental deschisa.

Dacă doriți mai multe informații despre ușile secționale de garaj puteți citi aici.

Sfaturi pentru a alege usa de garaj potrivita

1. Materialul conteaza!

Un aspect important de care nu ar trebui sa uitati cand alegeti produsele pentru casa dumneavoastra este climatul local.

Otelul este un material excelent pentru usile dumneavoastra de garaj in special daca proprietatea se afla in zonele unde vremea fluctueaza intre furtuni si caldura excesiva. Este suficient de robust pentru a oferi protectia necesara de care are nevoie usa dumneavoastra.

Nu este o surpriza ca usile de garaj de ultima generatie contin de obicei otel ca parte a structurii generale. Metalul este sustinut de izolatie rigida din spuma pentru o eficienta energetica suplimentara.

Fiecare material are argumente pro si contra diferite, precum si nevoi de intretinere diferite:

Lemn

– Aspect clasic, traditional/frumusete naturala;

– Grea si durabila;

– Necesita o intretinere regulate;

– Investitie mai mare decat pentru usile din otel sau aluminiu;

– Va trebui sa fie sigilata la fiecare doi ani din cauza extremelor meteorologice.

Otel

– Varietate larga de stiluri, culori si finisaje;

– Deseori include izolatie;

– Mai durabil decat aluminiu;

– Mentenanta redusa;

– Pret mediu;

– Imita usor lemnul.

Compozit

– Usa din otel cu o suprapunere compozita care ofera aspectul unei usi din lemn;

– Rezistenta si durabilitate;

– Isi pastreaza aspectul in timp;

– Nu crapa, nu se umfla sau distorsioneaza similar ca usile din lemn;

– Mai ieftine decat usile din lemn, dar mai scumpe decat cele din PVC;

– Varietate de stiluri si modele.

 
usi de garaj rulou

usi pentru garaj

usi de garaj ieftine

usi de garaj automate

usi de garaj sectionale

usi de garaj culisante

usi garaj

usi garaj

usi garaj

usi garaj

falcon-market-iasi-tigla-metalica-iasi-tabla-cutata-iasi.jpg

usi garaj

usi garaj

usi garaj

usi garaj

usi garaj

usi garaj

usi garaj

usi garaj

usi garaj

usi garaj