Usi garaj / Rulouri din aluminiu

Usi garaj tip rulou

Lamele de 77 mm

falcon-market-iasi-tigla-metalica-iasi-tabla-cutata-iasi-usi-garaj.jpg

  Folosind usi de garaj cu lamele din aluminiu de 77 mm, utilizatorul alege una dintre cele mai potrivite solutii pentru inchiderea unui spatiu anexa cu importanta in cadrul unei constructii. Solutia gasita pentru a conferi cea mai buna izolare termica, rigiditate si durabilitate in timp lamelelor din aluminiu a fost umplerea lor cu spuma poliuretanica. Aceasta compozitie, plasata intre lamelele de aluminiu, da usii de garaj tip rulou o rezistenta foarte mare la eventuali factori externi nocivi, oferind, totodata, si o siguranta antiefractie mult sporita.

  Greutatea acestui tip de usi de garaj nu permite actionarea lor manuala, astfel incat se monteaza doar in varianta motorizata. Sunt actionate cu ajutorul unui mic motoras, care dispune de intrerupator si telecomanda.

  Clientii au posibilitatea de a solicita inserarea in cadrul acestor usi de garaj a unor gemulete, care sa permita patrunderea luminii in spatiul inchis, sau a unor fante de aerisire, prin care sa se realizeze ventilarea corespunzatoare a spatiului in cauza. Flexibilitatea comenzilor in cazul acestuit tip de usi de garaj se refera si la posibilitatea alegerii culorii dorite de utilizatorul final sau a acelui tip de aspect care sa se armonizeze cu restul constructiei din care va face parte, putandu-se adapta cu succes atat unui stil modern, cat si unuia clasic.

  De asemenea, pentru o utilizare in conditii optime, usile tip rulou se pot monta cu succes pe goluri de dimensiuni cuprinse intre 1,5-3,5 m latime, respectiv 1,5-2,8 m inaltime. In cazul unor goluri cu inaltimi de peste 2,5 m, latimea maxima a usii nu poate depasi 3 m.

Lamele de 55 mm

falcon-market-iasi-tigla-metalica-iasi-tabla-cutata-iasi-usi-garaj.jpg

  Usile de garaj tip rulou, cu lamele de 55mm, au aceleasi calitati ca si cele cu lamele de 77 mm, in termeni de izolare termica, rigiditate, durabilitate si siguranta antiefractie. Lamelele sunt, de asemenea, umplute cu spuma poliuretanica, fapt ce confera calitatile mai sus mentionate.

  Acest tip de usi poate fi actionat si manual, insa exista si posibilitatea motorizarii, cu intrerupator si telecomanda.

  Aceleasi posibilitati de personalizare exista si in cazul usilor de garaj tip rulou cu lamele de 55 mm: inserarea de gemulete pentru luminozitate sporita si a fantelor de aerisire, multiple culori si imitatii de lemn, multiple posibilitati de adaptare la tipologii arhitecturale clasice sau moderne.

  Pentru operabilitate optima, se recomanda montaj pe goluri cuprinse intre 1,5 -3,5 m latime si 1,5-2,8 m inaltime. Pentru dimensiuni peste 2,5 m, latimea maxima este de 3 m.

Gama de culori

falcon-market-iasi-tigla-metalica-iasi-tabla-cutata-iasi-usi-garaj.jpg

Usi garaj sectionale

falcon-market-iasi-tigla-metalica-iasi-tabla-cutata-iasi-usi-garaj.jpg
falcon-market-iasi-tigla-metalica-iasi-tabla-cutata-iasi-usi-garaj.jpg
falcon-market-iasi-tigla-metalica-iasi-tabla-cutata-iasi-usi.jpg
falcon-market-iasi-tigla-metalica-iasi-tabla-cutata-iasi-usi-garaj.jpg

Rulouri din aluminiu

falcon-market-iasi-tigla-metalica-iasi-tabla-cutata-iasi-rulou.jpg

Pentru rulouri din aluminiu, culorile standard sunt alb, maro sau gri, cu accesorii potrivite. Pentru variantele cu imitatii de lemn, gen stejar auriu, nuc sau mahon, cu caseta, picioare si lamela inchidere, pretul se majoreaza cu aproximativ 30%, iar capacele imitatie de lemn, inseamna un plus de 20 euro/rulou.

Detalii tehnice:

De regula, caseta si accesoriile de montaj sunt albe sau maro. Caseta, ca si piciorul si capacele, sunt din aluminiu. Grosimea casetei este de 0,90 mm, piciorul prezinta un canal dublu, iar dimensiunile sale sunt de 40x53mm. Capacele au 0,16 sau 0,18 m, in functie de grosimea ruloului.

Latimea lamelelor este de 39 mm, iar grosimea de 6 mm, fiind umplute in interior cu spuma poliuretanica.

Rulourile sunt actionate cu ajutorul unui snur, din interior, astfel incat instalarea unor astfel de dispozitive necesita perforarea tamplariei. Gaura trebuie sa aiba cam 10 mm, pentru a permite o actionare facila a snurului. Plasa si lamelele se bucura de functionalitate separata, insa folosesc aceleasi accesorii (caseta si picioare). Nu se pot instala mai multe rulouri intr-o singura caseta.

Atentionari speciale:

– In cazul in care clientul solicita rulouri de peste 3 m, trebuie sa stie ca actionarea acestora este posibila doar prin manivela sau prin automatizare cu motor.

– Pentru montarea unui rulou aplicat este necesara gaurirea tamplariei in mai multe locuri, pentru fixarea picioruui, pentru snur, etc. Sunt necesare cam 9 gauri, pentru montajul acestui tip de rulou (4/6 pentru fixarea in suruburi a piciorului,numarul gaurilor depinzand, in acest caz, de inaltimea ferestrei, o gaura de trecere a snurului, 2 pentru prinderea in suruburi a automatului snur care se monteaza in interior)

Avantaje:

–  o buna protectie solara
–  manevrare usoara
–  garnituri si perii de etansare
–  profil de inchidere a covorului din aluminium
–  design elegant
–  rezistenta ridicata la rafale de –  vant puternice
–  rezistenta sporita antiefractie
–  durata lunga de utilizare
–  posibilitatea executarii in nuanta profilului de tamplarie (inclusiv imitatii lemn)

Gama de culori

falcon-market-iasi-tigla-metalica-iasi-tabla-cutata-iasi-usi-garaj.jpg